امتیاز موضوع:
  • 50 رأی - میانگین امتیازات: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرهنگ لغت شهرسازی و معماری==> حرف س ش
#91
پارک شهری Urban park : پارک هایی که حوزه نفوذ آن ها، کل شهر را در بر می گیرد و دارای کاربری ها و فضاهای خاص می باشد.
پیاده رو Sidewalk : محدوده ای در اطراف و به موازات خیابان که برای عابرین پیاده در نظر گرفته می شود.
پایداری Sustainability : توانایی تقسیم مربوط به منظر یا برنامه ریزی یا طراحی به حفظ ظرفیت حامل سیستمی که جزیی از آن است، بدون مداخله اضافی و بدون تضعیف منابع یا تخریب سیستم


آخرین ارسال های من :

براي آنکه به طریق خود ایمان داشته باشیم، لازم نیست ثابت کنيم که طریق دیگران نادرست است...
کسی که چنین می پندارد، به گام های خود نیز ایمان ندارد...
پاسخ
 سپاس شده توسط FaTyJo0oN ، farza ، haydariyan ، 0RKIDEH
#92
پایداری شهری Urban Sustainability
[font=tahoma]

کاربرد سیاست توسعه پایدار در مورد شهر، متضمن بهره برداری از منابع و محافظت از فضای شهری به نحوی است که نیاز های نسل های کنونی و آینده هر 2 را در نظر گیرد.پایداری تلاشی است برای دستیابی به بهترین نتایج در برنامه های محیط انسانی و طبیعی که برای حال و به صورت نا محدود برای آینده صورت می پذیرد.
[/font]
آخرین ارسال های من :

خدایا:
مرا ببخش ،  
به خاطر تمام درهایی که کوبیدم  
و خانه تو نبود....!!!!
63
پاسخ
 سپاس شده توسط farza ، haydariyan ، sharmin ، 0RKIDEH
#93
عالی بود

آخرین ارسال های من :
    پاسخ
     سپاس شده توسط FaTyJo0oN
    #94
    پیاده روی Pedestrianisation


    راه رفتن از توانایی های بالقوه و ذاتی انسان است. بنابراین، حرکت با پا حق طبیعی و مسلم همه ابنای بشر است. پیاده روی قدیمی ترین شکل جابه جایی انسان در فضاست که به دلیل کم هزینه بودن و یا دسترس بودن آسان برای کلیه اقشار جامعه، اصلی ترین الگوی جابه جایی در کانون های زیستس به شمار می رود.

    پاسخ
     سپاس شده توسط farza ، haydariyan ، sharmin ، 0RKIDEH
    #95
    پیوندهای روستایی- شهری Rural-Urban Linkages


    پیوندهای روستایی- شهری حاصل تعامل دو سویه (reciprocal) سکونتگاه های روستایی و کانون های شهری در عرصه منطقه ای هستند و از طریق جریان های مختلف- از جمله جریان افراد، کالاها، اطلاعات، فناوری، نوآوری و مانند آن شناسایی می شوند.

    پاسخ
     سپاس شده توسط farza ، haydariyan ، sharmin ، 0RKIDEH
    #96
    پدیده مثلث Triangulation
    پروسه ای که در آن به کمک محرک های خارجی ارتباط بین مردم و غریبه ها به وجود می آید مانند قرار دادن المان های غیرمعمول و یا روی دادن اتفاقات خاص در فضاهای شهری.


    پارکینگ داخلی In_curtilage parking
    پارکینگی که به جای استقرار در یک خیابان یا فضای عمومی، در داخل سایت یک بنا قرار می گیرد.

    پرسپکتیو (ژرف نمایی) Perspective
    تصویری که از یک نقطه خاص (نقطه دید)، منظره ویژه ای را نشان می دهد، به همان نحوی که چشم انسان آن منظره را مشاهده می نماید.

    آخرین ارسال های من :
    پاسخ
     سپاس شده توسط alireza ، FaTyJo0oN ، haydariyan ، sharmin ، 0RKIDEH
    #97
    پروانه ساختمان Building Permit
    اجازه نامه شهرداری برای ساخت بنا،تجدید بنا،بازسازی و تغیر اساسی در ساختمان.به عبارت دیگه
    اجازه از سوی مسئولان اداری ساختمان برای ساخت،تغییر یا قراردادن ساختارها بر روی یک ملک،در سازگاری با کدهای ساختمانی و دیگر مقررات کاربری است

    آخرین ارسال های من :
    پاسخ
     سپاس شده توسط .Utopia ، alireza ، FaTyJo0oN ، sharmin ، farza ، 0RKIDEH
    #98
    کلمات استفاده شده که با حرف پ شروع شدند.
    پدافند غیر عامل
    پارک شهری
    پیاده رو
    پایداری
    پایداری شهری
    پیاده روی
    پیوندهای روستایی- شهری
    پدیده مثلث
    پارکینگ داخلی
    پرسپکتیو (ژرف نمایی)
    پروانه ساختمان

    پاسخ
     سپاس شده توسط 0RKIDEH ، sharmin ، haydariyan ، farza
    #99
    پروانه ای

    اثر پروانه‌ای نام پدیده‌ای است که به دلیل حساسیت سیستم‌های آشوب‌ناک به شرایط اولیه ایجاد می‌شود. این پدیده به این اشاره می‌کند که تغییری کوچک در یک سیستم آشوب‌ناک چون جو سیاره‌ زمین (مثلاً بال‌زدن پروانه) می‌تواند باعث تغییرات شدید (وقوع توفان در کشوری دیگر) در آینده شود.
    ایده‌ٔ این‌که پروانه‌ای می‌تواند باعث تغییری آشوبی شود نخستین بار در ۱۹۵۲ در داستان کوتاهی به نام آوای تندر کار ری بردبری مطرح شد. عبارت «اثر پروانه ای» هم در ۱۹۶۱ در پی مقاله‌ای از ادوارد لورنتس به وجود آمد

    پیاده راه

    پیاده راه ها یا همان معابر پیاده، معابری با بالاترین حد نقش اجتماعی هستند که تسلط کامل با عابر پیاده بوده و تنها از وسایل نقلیه موتوری به منظور سرویس دهی به زندگی جاری در معبر استفاده می شود. این معابر می توانند به صورت کوچه، بازار، بازارچه، مسیری در میدان، پارک یا فضای یک مجتمع شکل بگیرند. پیاده راه ها با از میان بردن ترافیک عبوری سواره در بخشی از شهر ایجاد می شوند، و به دلایل معمارانه، تاریخی یا تجاری شکل می گیرند.

    پیاده راه ها، محل حضور همه شهروندان و مشارکت آنان در زندگی جمعی شان می باشد. این فضاها در مقیاس همه شهر عمل کرده و پذیرای گروه های مختلفی از شهروندان می باشد. پیاده راه ها علاوه بر نقش ارتباطی و دسترسی، مکانی امن و راحت برای تماس اجتماعی، گردش و تماشا و ... فراهم می آورد. در پیاده راه ها، آزادی عمل انسان پیاده برای توقف، مکث، تغییر جهت و تماس مستقیم با دیگران بسیار زیاد است.

    پارینه سنگی

    دوران پارینه سنگی یا پالئولیتیک، ریشهٔ یونانی دارد و از (Paleo) به معنی پارینه یا قدیمی و (Litoth) به معنی سنگ گرفته شده است. این دوره نخستسن، ابتدایی‌ترین و طولانی‌ترین مرحله زندگی انسان است؛ از دو میلیون و پانصد هزار تا هژده هزار سال پیش را در بر می گیرد و 99% از تاریخ تکنولوژیکی زندگی انسان را در بر می گیرد. در این دوره روند تکامل فکری، جسمی، فرهنگی و تکنولوژیکی انسان شکل می گیرد. اولین ابزارها به دست گونه‌های نخستین انسانی به وسیله سنگ در این دوره ساخته می‌شود. مکان آن نیز شرق آفریقا در اتیوپی، کنیا، تانزانیا به ویژه ناحیه الدوایی(Olduvai) و در آسیا اندونزی است.

    پالئولیتیک

    همان دوره پارینه سنگی است.

    پالرمو

    شهر اصلی و مرکز ناحیه خودمختار سیسیل و نیز مرکز شهرستان پالرمو در ایتالیا است. مساحت آن ۴۹۹۲ کیلومتر مربع و سکنه آن بالغ بر ۱٬۲۳۴٬۰۰۰ نفر می‌باشد. پالرمو شهری تاریخی است که قدمت آن به دوهزار و هفتصد سال می رسد.

    پارادایم
    واژهٔ پارادایم (Paradigm) نخست در سده پانزدهم و به معنی «الگو و مدل» مورد استفاده قرار گرفت. از سال ۱۹۶۰ کلمه پارادایم به الگوی تفکر در هر رشته علمی یا دیگر متون گفته می‌شود.
    الگوواره(از یونانی: پارادیگما παράδειγμα paradeigma)، به انگلیسی پارادایم، سرمشق و الگوی مسلط و چارچوب فکری و فرهنگی است که مجموعه‌ای از الگوها و نظریه‌ها را برای یک گروه یا یک جامعه شکل داده‌اند. هر گروه یا جامعه، «واقعیات» پیرامون خود را در چارچوب الگوواره‌ای که به آن عادت کرده تحلیل و توصیف می‌کند.[b]

    [/b]
    پاچنار

    نام محله ای قدیمی در جنوب تهران
    پارس

    پارس دارای دو معنی و مفهوم گوناگون است. پارس یکی در معنی نام قوم و ایالتی در جنوب مرکزی ایران و کرانه خلیج فارس بوده، و دیگری با کاربرد گسترده‌تری نام اقوام و ملت‌های دشت و بلندی‌های ایران و شامل مرزهای امپراتوری پارس می‌شود و برابر با نام ایران است.

    پارت

    پارت. پارث. پَرثَوَ. یکی از ساتراپ نشین های خراسان بودند که پس از هجوم اسکندر در مرو نیز پراکنده شدند. در پی مرگ اسکندر، بلخ تحت سلطهٔ پریکلیتوس فرماندهٔ اسکندر قرار گرفت و فرماندهی او تا رستاخیز اشک اول بر پا بود. در کتاویدای اوستا خاندانی پارتی به نام پهروی یاد آوری شده است.
    در زمان سلوکیان، دولت اشکانی در این ناحیه تشکیل شد و بقایای نفوذ جانشینان اسکندر را از ایران برانداخت.

    پارسوماش

    قدیم‌ترین پایتخت پادشاهی هخامنشی بوده‌است و محل مسجد سلیمان کنونی
    پست مدرنیسم

    همان پسانوگرایی ( پسا‌مدرنیسم، پساتجدد، مابعد تجدد) (
    Postmodernism
    ) به سیر تحولات گسترده‌ای درنگرش اعتقادی، فلسفه، معماری، هنر، ادبیات و فرهنگ می‌گویند که از بطن نوگرایی (مدرنیسم) و در واکنش به آن، و یا به عنوان جانشین آن پدید آمد. پست مدرنیته مفهومی تاریخی-جامعه‌شناختی است که به دوران تاریخیِ بعد از مدرنیته اطلاق می‌شود.

    پسکرانه
    مراد از پسکرانه نواحی اطراف شهر اعم از حوزه نفوذ یا کشش انهاست. مانند پسکرانه روستایی یک شهر یا پسکرانه ارتباطی.

    برخی از جغرافی دانان معتقدند این اصطلاح را باید برای شهر های بندری به کار برد.اصطلاح پسکرانه یک اصطلاح جغرافیاییست و با مرزبندی های اقتصادی_اجتماعی مشخص نمیشود

    پسماند

    پسماند یا به اصطلاح عام زباله و آشغال، یعنی تمام مواد زايد حاصل از فعاليتهاي انسان و حيوان كه غیرقابل استفاده و بی مصرف باشد.



    پمپئی

    پمپئی (Pompeii) شهری باستانی است و در جنوب کشور ایتالیا قرار دارد. این شهر نزدیک به 1700 سال زیر خاکسترهای آتشفشانی مدفون بود
    آخرین ارسال های من :


    زندگی یک مشکل نیست که باید حلش کرد بلکه یک هدیه است که باید ازش لذت برد

    مدیر ارشد ایران شهرساز
    پاسخ
     سپاس شده توسط alireza ، sharmin ، haydariyan ، FaTyJo0oN ، farza ، dely_sh ، sevda-mor
    mall"> پلازا

    mall">پلازا به عنوان فضاي عمومي و سر باز تعريف شده كه كف آن را مصالح سخت پوشانده و ورود اتومبيل به عرصه آن ممنوع است. پلازا بيشتر فضايي براي قدم زدن رفع خستگي خوردن و آشاميدن و ايجادد تعاملات اجتماعي و برخورد هاي انساني است.


    پیاتزا


    به مفهوم پلازا (انگلیسی) میدان (و نه فلکه) به زبان ایتالیایی (piazza)
    پدیدار شناسی

    اصطلاح پدیدار شناسی از زمان ایمانوئل کانت و حتی کمی قبل از او کم و بیش در فلسفه به کار می رفته است. اما مبنای اشتهار آن بیش از هر چیز کتاب معروف هگل، یعنی «پدیدارشناسی روان» است. معهذا امروز وقتی این اصطلاح را بکار می برند، در اکثر موارد پدیدارشناسی ادموند هوسرل فیلسوف آلمانی را مراد می کنند. هوسرل (متوفی در سال 1938) در جوانی شاگرد ارسطوشناس بزرگ دوران فرانتز برنتانو بوده و نزد او با منطق آشنا شده است. برنتانو نویسنده کتاب بسیار مهمی است تحت عنوان «در باب معانی متعدد موجود در فلسفه ارسطو»، کتابی که در سیر فکری متفکر بزرگ معاصر آلمان، مارتین هیدگر، تأثیر داشته است. خود هیدگر در شرح حالی که از خود نوشته به چگونگی این تأثیر اشاره کرده است.

    پدیدارشناسی در معماری

    کریستین نوربرگ-شولتز از چهره‏های برجسته‏ی پدیدارشناسی‏ در معماری است که تأثیر عمده‏ای بر گسترش این گفتمان داشته‏ است.توجه ویژه وی به وجوه کیفی معماری،به کتاب«نیات معماری» برمی‏گردد که مباحث آن متکی بر روان‏شناسی اگون برونشویک و جامعه‏شناسی است.شولتز پس از آشنایی با کتاب«انسان و فضای‏ اوتو فردریش بولنوو»و به خصوص توجه به مفهوم جاستی(دازاین) هایدگر درمی‏یابد که پدیدارشناسی روشی کاملا مناسب برای نفوذ در جهان روزمره است،چرا که معماری در خدمت کلیت است،کلیتی که‏ اصطلاح«زیست-جهان»متضمن آن است و از فرایند علمی دوری‏ می‏گزیند.
    شولتز پدیدارشناسی را یک روش می‏داند که قصد دارد ساختارها و معانی جهان زندگی را فراچنگ آورد و نمی‏خواهد جایگزین علوم طبیعی‏ شود.،بلکه بر آن است تا جانشین روابط و کل اصول و معیارهایی قرار گیرد که آن علوم بیان می‏کنند.در واقع از دیدگاه وی رویکرد علمی‏ به«چیزها»آن‏ها را از زمینه‏ی واقعی‏شان جدا کرده و به آنها هم‏چون‏ اموری سنجش‏پذیر توجه دارد.
    پدیدارشناسی بر وحدت زندگی و مکان تاکید دارد،چنان‏چه به زعم‏ شولتز،مکان را نمی‏توان به وسیله‏ی مفاهیم تحلیلی و علمی شرح داد، زیرا علم،امور موجود را در قالب انتزاع‏هایی درمی‏ آورد که دانش عینی‏ را شکل می‏دهند.

    پرگامون
    (پرگامه، پرگاموم و پرغامه هم نوشته شده) (به یونانی پـِرگاموس) شهری از یونان باستان بود که در شمال باختری آناتولی قرار داشت.
    این شهر باستانی پایتخت امپراتوری پرگامن و زادگاه جالینوس طبیب می‌باشد. این شهر در کاوش‌های باستان شناسی در ردیف یکی از غنی‌ترین شهرهای تاریخی قرار گرفته است. شهر پرگامون پس از اسکندریه دومین کتابخانه بزرگ جهان یونان باستان را دارا بود.

    پاسخ
     سپاس شده توسط sharmin ، haydariyan ، FaTyJo0oN ، farza


    موضوع‌های مشابه…
    موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
      چهارشنبه سوری و شهرسازی! kasrak 27 11,675 ۱۳۹۳-۱۲-۲۵، ۰۱:۴۹ عصر
    آخرین ارسال: Brightness
      دانلود کلید کنکور سراسری برنامه ریزی شهری و طراحی شهری و معماری 1391 alireza 6 4,942 ۱۳۹۲-۱۱-۲۶، ۱۲:۲۴ عصر
    آخرین ارسال: mona323
      معماری و رابطه آن با برنامه ریزی شهری ماراویا 0 1,544 ۱۳۹۱-۹-۸، ۱۱:۲۷ عصر
    آخرین ارسال: ماراویا
      شهرسازی مدرن ماراویا 0 2,354 ۱۳۹۱-۹-۲، ۰۳:۳۰ عصر
    آخرین ارسال: ماراویا
    Photo شهرسازی فریمان davinchi 0 1,416 ۱۳۹۱-۸-۱۹، ۱۱:۰۱ صبح
    آخرین ارسال: davinchi
      دوستانی که کارشناسی ارشد معماری و طراحی شهری میخوان شرکت کنند حتما یک سر به این تاپیک s1s2s3 0 1,564 ۱۳۹۱-۷-۲۱، ۰۲:۴۰ عصر
    آخرین ارسال: s1s2s3
      رشته مدیریت ساخت و پروژه در پروژه های شهرسازی؟؟؟؟ shaghayegh.j 4 2,999 ۱۳۹۱-۶-۲۱، ۰۴:۱۴ صبح
    آخرین ارسال: saminta
      نظر شما: راهکارهای مدیریت شهری و شهرسازی برای کاهش ترافیک بهشت زهرا درآخرسال 0RKIDEH 3 3,379 ۱۳۹۱-۶-۱، ۰۸:۵۹ صبح
    آخرین ارسال: 0RKIDEH
      معماران و شهرسازان کلیک کنید!!=>مشکل از کجاست؟ وزارت علوم؟ راه و شهرسازی؟ alireza 14 11,403 ۱۳۹۱-۵-۳۱، ۱۰:۱۸ عصر
    آخرین ارسال: sundra
    Thumbs Up نخستین دانشجوی فوق دکتری شهرسازی کشور فارغ‌التحصیل شد lili_lovely 2 2,382 ۱۳۹۱-۴-۲۸، ۱۲:۲۰ عصر
    آخرین ارسال: seywan_kurd

    پرش به انجمن:


    کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان