امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارتباط میان نگاه صرفا صنفی به حرفه مهندسی با کاهش کیفیت ساخت
#1
پیروز حناچی: نزدیک به یک دهه در دهه شصت شمسی کشورمان رشد سه ونیم درصدی را تجربه کرد که نتیجه آن موالید جمعیت جوان کمتر از سی سالی شد که ۵۰ درصد کل جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و که در حال حاضر رو به سالمندی هستند.

[b][b][b][b][b][b][b]به گزارش بنانیوز(*****)؛ [/b][/b][/b][/b][/b][/b][/b]این جمعیت جوانی که از سن تحصیل مقدماتی، متوسطه، دانشگاهی و نهایتا تحصیلات تکمیلی همواره پیک جمعیتی را تشکیل می‌داده‌اند خواسته‌هایی دارند که بارها نیازهایشان را با مطرح کردن مبحث تحصیلات دانشگاهی به تعویق انداخته‌ایم.
با توسعه آموزش عالی در کشور شرایطی فراهم شد که تعداد زیادی دانش‌آموخته کارشناسی و بالاتر تربیت شوند. اگر از این نیروی انسانی گسترده کمال استفاده و بهره‌مندی را داشته باشیم، یک فرصت برای کشور است و اگر نتوانیم از آنها در توسعه کشور استفاده کنیم، به آسیبی جدی تبدیل خواهند شد.
بخش زیادی از این جمعیت جوان، مهندسان و متخصصان علوم فنی و مهندسی هستند. در حال حاضر به عنوان نمونه در رشته‌های فنی و مهندسی از قبیل مهندسی ساختمان بیشتر از نیاز کشور نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده دانشگاهی داریم. اگر تنسیق در امور مهندسی شکل درستی نیابد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ متأسفانه الآن عقبه انسانی سیستم مهندسی ساختمان کشور دچار این موضوع شده است. تعداد زیادی مهندس داریم که بازار کار مشخصی برایشان وجود ندارد که به جذب آنها در سایر مشاغل انجامیده است. به این معنا که عده زیادی از دانش‌آموختگان ما عنوان مهندس را یدک می‌کشند؛ ولی در مشاغلی که تخصص‌شان نیست مشغول شده‌اند.
حتی در بخش مهندسی هم ممکن است مشغول به کار شده باشند، اما پای طرح‌هایشان امضای فرد دیگری نشانده می‌شود و نمی‌توانند مسئولیت کار خود را بر عهده بگیرند که همه اینها نشان‌دهنده وارد آمدن آسیب جدی به حرفه مهندسی است. متأسفانه در طول ۱۰ سال گذشته این آسیب‌ها تشدید هم شده است؛ چرا که مفاسد مالی و اقتصادی نیز با این مشکلات صنفی درآمیخته که نگاه مردم به مهندسان را تغییر منفی داده است.
توسعه رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌ها به جای آنکه کیفیت ساخت و ساز را ارتقا دهد، به کاهش کیفیت منجر شده است نظام مهندسی ساختمان نیز به جای آنکه به توسعه کیفی ساخت و سازها بپردازد، صرفا مشغول رفع و رجوع مشکلات صنفی بوده که می‌تواند خطری جدی برای آینده حرفه مهندسی ساختمان باشد یا حتی به ضد خودش تبدیل شود. نگاه صنفی صرف داشتن به حرفه مهندسی، سبب فراموشی ابعاد دیگری از زندگی حرفه‌ای مهندسان از قبیل کیفیت ساخت و ساز، تعهد در برابر کارهایی که بر عهده گرفته‌اند، نحوه برقراری ارتباط میان مهندس و کارفرما یا مهندس و تشکل‌های حرفه‌ای و ... می‌شود. امیدواریم این نقیصه‌ها در اصلاح مبحث دوم رفع شود.
آخرین ارسال های من :

پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مراسم بزرگداشت روز مهندس با حضور وزیر راه و شهرسازی در برج میلاد sara515 0 422 ۱۳۹۵-۱-۶، ۰۹:۳۴ عصر
آخرین ارسال: sara515
  اطلاعيه اعلام نتايج آزمونهاي نظام مهندسی مردادماه 1394 Sahab 0 1,267 ۱۳۹۴-۷-۱۱، ۰۶:۴۷ عصر
آخرین ارسال: Sahab
  نامه اعلام استعفای رییس سازمان نظام مهندسی البرز+تصویر ارسالینامه اعلام استعفای رییس saeed nasiri majd 0 1,543 ۱۳۹۳-۶-۱۸، ۱۲:۰۶ صبح
آخرین ارسال: saeed nasiri majd
  دريافت كارت شناسايی ورود به جلسه آزمون نظام مهندسی آذر ماه 92 Sahab 0 1,497 ۱۳۹۲-۹-۱۸، ۰۴:۰۳ عصر
آخرین ارسال: Sahab
  اطلاعیه شماره (1) هیأت رئیسه گروه تخصصی شهرسازی نظام مهندسی Sahab 0 1,515 ۱۳۹۲-۹-۱۳، ۰۷:۰۹ عصر
آخرین ارسال: Sahab
  ثبت نام آزمون ورودبه حرفه‌ مهندسان،کاردان فنی ساختمان وتعیین صلاحیت حرفه ای-شهریور92 Sahab 0 2,108 ۱۳۹۲-۵-۲۴، ۱۲:۱۲ عصر
آخرین ارسال: Sahab
  دعوت ازشهرسازان عضو نظام مهندسی استان تهران جهت مشارکت دراصلاح تدوین ضوابط و مقررات Sahab 0 1,456 ۱۳۹۲-۵-۲۱، ۱۲:۵۹ عصر
آخرین ارسال: Sahab
  دعوت به فعالیت افتخاری شهرسازان برای همیاری سازمان نوسازی شهر تهران-مرداد92 Sahab 2 2,394 ۱۳۹۲-۵-۱۲، ۰۹:۴۷ عصر
آخرین ارسال: Sahab
  آزمون ورودی به حرفه مهندسان اواسط آذرماه برگزار می شود ماراویا 0 1,522 ۱۳۹۲-۵-۷، ۰۳:۵۵ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  ساخت ۲۴۰ ساختمان غیراستاندارد در تهران متوقف شد ماراویا 0 1,443 ۱۳۹۱-۱۱-۲۵، ۰۹:۱۴ عصر
آخرین ارسال: ماراویا

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان