ایران شهرساز
استفاده از الگوی "صندوق‌ پروژه" برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com)
+-- انجمن: چیدمان جدید ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1592)
+--- انجمن: اخبار (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1598)
+---- انجمن: اخبار معماری (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1805)
+---- موضوع: استفاده از الگوی "صندوق‌ پروژه" برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی (/showthread.php?tid=24663)



استفاده از الگوی "صندوق‌ پروژه" برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی - leila - ۱۳۹۳-۶-۱۹

استفاده از الگوی "صندوق‌ پروژه" برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی


امروزه در کنار روش‌هایی مانند انتشار اوراق مشارکت برای تامین مالی از طریق نقدینگی موجود در جامعه، از روش انتشار سهام برای جذب سرمایه‌های مردم جهت تزریق منابع مالی به پروژه‌های عمرانی نیز استفاده می‌شود.
به گزارش عیارآنلاین، یکی از مشکلات موجود بر سر راه تکمیل پروژه های عمرانی کشور تجهیز منابع مالی به شیوه ای مناسب است. وابستگی اجرای پروژه های عمرانی به بودجه های دولتی و محدودیت های موجود در این بخش باعث شده است تا در حال حاضر تعداد قابل توجهی پروژه نیمه تمام در کشور وجود داشته باشد که برای اتمام آن ها بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی 200 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

در عین حال وجود نقدینگی بالا در جامعه باعث شده تا این منابع مالی با هدف کسب سود و به دلیل نبود سازوکارهای مناسب برای نظارت و قاعده گذاری، بازارهای مختلف مانند سکه، ارز و مسکن را ملتهب کند.از آنجا که طولانی شدن پروژه های عمرانی در کنار وجود نقدینگی سرگردان هر دو عامل منفی برای اقتصاد کشور هستند، ضروری است با استفاده از ابزارهای مناسب جریان نقدینگی موجود در جامعه به پروژه های عمرانی تزریق شود. امروزه در کنار روش هایی مانند انتشار اوراق مشارکت برای تامین مالی از طریق نقدینگی موجود در جامعه انتشار سهام برای جذب سرمایه های مردم پیشنهاد می شود.  استفاده از این روش نسبت به اوراق مشارکت دو مزیت مهم دارد؛
*ارائه سود بیشتر:
 از آنجا که در ساز و کار بورس محدودیتی برای پرداخت سود وجود ندارد با فروش سهام برای تامین مالی، این امکان فراهم می‌شود تا با ارائه سود بیشتر نسبت به نظام بانکی، سرمایه‌های خرد بیشتری از جامعه جمع آوری شود.
*عدم تعهد دولت نسبت به اصل سرمایه:
در ساز و کار فروش اوراق مشارکت، دولت موظف است هر زمان که دارنده اوراق تقاضا کند، اصل و سود سرمایه‌گذاری صورت گرفته را بازپرداخت کند، در حالیکه در روش تامین مالی از طریق فروش سهام، از آنجا که دارنده اوراق فقط می‌تواند در بازار سهام نسبت به خرید و فروش دارایی خود قبل از سر رسید اقدام کند، دولت دغدغه‌ای برای بازپرداخت سرمایه ی جمع آوری شده ندارد.در صورت استفاده از الگوی "صندوق‌ پروژه" برای تامین مالی دیگر پروژه‌های عمرانی کشور این امکان فراهم می‌شود تا بدون اتکا به بودجه‌های دولتی، پروژه‌های اقتصادی کشور تکمیل شود.