ایران شهرساز
انتقاد مسجدجامعی از بیگانگی مدیران شهری با بافت تاریخی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com)
+-- انجمن: چیدمان جدید ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1592)
+--- انجمن: اخبار (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1598)
+---- انجمن: اخبار معماری (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1805)
+---- موضوع: انتقاد مسجدجامعی از بیگانگی مدیران شهری با بافت تاریخی (/showthread.php?tid=23943)



انتقاد مسجدجامعی از بیگانگی مدیران شهری با بافت تاریخی - leila - ۱۳۹۳-۵-۲۹

انتقاد مسجدجامعی از بیگانگی مدیران شهری با بافت تاریخی
 
رئیس شورای شهر تهران از مشاوران ساماندهی طرح‌های شهری به علت ناآشنایی با بافت‌های تاریخی شهر انتقاد کرد. احمد مسجدجامعی در جلسه غیرعلنی شورای شهر گفت کسی که تهران را می‌شناسد نمی‌تواند مناطق تاریخی و بافت‌های فرهنگی و هنری آن را نادیده بگیرید.
گفته‌های رئیس شورای شهر تهران در حاشیه بررسی طرح «جلوگیری از هرگونه ساخت و ساز در میدان‌ها و چهارراه‌ها و معابر مهم تهران تا ارائه طرح جامع ساماندهی میدان‌ها و معابر» مطرح شد.

بر اساس این طرح شهرداری مکلف خواهد شد تا نسبت به پالایش و اولویت‌بندی تهیه طرح‌های موضعی و موضوعی مربوط به میدان‌ها، چهارراه‌ها و عرصه‌ها و محورهای اصلی تکلیفی مطابق اسناد موجود و تعیین حریم پهنه مشمول برای جلوگیری از تغییر کاربری و کنترل ارتفاعی ساخت و ساز ظرف مدت یکماه از ابلاغ این مصوبه اقدام کند.

نادری، معاون شهرسازی شهرداری تهران نیز با تاکید بر اینکه مدت زمان یکماه برای مطالعه روی ساماندهی ساخت و ساز میدان‌ها و معابر کم است یادآور شد: میدان‌ها شهر تهران به 3 دسته، میدان‌ها اصلی، تاریخی و فرعی تقسیم شده است. ساماندهی میدان‌ها اصلی شهر که شامل، میدان آزادی، صادقیه، هفت تیر، ولی‌عصر، ونک و انقلاب می شود آغاز شده است. ساماندهی میدان‌ها دسته دوم نیز که شامل میدان‌ها تاریخی از جمله بهارستان و حسن آباد است هم در دستور کار قرار گرفته.

احمد مسجدجامعی، رئیس شورای شهر تهران در جریان بررسی این طرح با تاکید بر اینکه در ساماندهی فضاهای شهر تهران باید به تمام نکات توجه داشت گفت: در برخی مطالعات مربوط به میدان‌ها شهر، بدیهی‌ترین موضوعات در نظر گرفته نشده است. نمونه آن نادیده گرفتن میدان قیام، دروازه محمدیه و میدان ارگ جزء میدان‌ها تاریخی شهر تهران است.

او در ادامه با اشاره به اینکه گویا مشاوران ساماندهی طرح‌های شهری به دلیل سکونتشان در مناطق شمالی و مرکزی شهر با بافت های تاریخی شهر بیگانه‌اند، گفت: کسی که تهران را می‌شناسد نمی‌تواند مناطق تاریخی و بافت‌های فرهنگی و هنری آن را نادیده بگیرید.

به گفته احمد مسجدجامعی سرنوشت ساخت وساز در اطراف میدان فردوسی و میدان امام حسین نگرانی را نسبت به عاقبت سایر میدان‌ها تاریخی این شهر بیشتر می کند. او با اشاره به ساخت گلدسته هایی در کنار گنبد میدان امام حسین گفت: این اثر توسط هنرمند بزرگ کشورمان استاد لرزاده ساخته شده بود و قطعا خود این هنرمند به جانمایی گلدسته در کنار گنبد وافق‌اند اما به دلیل طراحی خاص این گنبد شاید نیازی به گلدسته نبوده است اما بدون در نظر گرفتن هنر بکار رفته در این گنبد این گلدسته ها در کنارش ساخته شدند.

او همچنین به نادیده گرفتن برخی موضوعات در اجرای طرح ساماندهی چهارراه ولیعصر اشاره کرد و گفت: این مسیر ستون فقرات تهران است. وجود فضای سبز و ساختمان تاریخی و فرهنگی تئاتر شهر که بر گرفته از سازه برج طغرل در شهرری است، مسیر گردشگردیی را در این ناحیه برای شهروندان به وجود آورده است. اما متاسفانه با اجرای زیرگذر در این مسیر، کاربری این فضا برای ماشین ها تعریف شده است در صورتی که مردم باید با گذر از روی این مسیر، بیشترین استفاده را داشته باشند آنها را به زیرزمین راهنمایی کرده‌ایم.

 

در نهایت اعضا شورای شهر به این جمع بندی رسیدند که فرصت 2 هفته ایی به کمیسیون شهرسازی شورا داده شود تا نسبت به بازبینی و تهیه طرحی کارشناسی‌‌تر اقدام کند.

 

بررسی و تصمیم‌گیری درباره نرخ کرایه سرویس مدارس شهر تهران برای سال تحصیلی 93-94 دومین دستور جلسه امروز شورای شهر تهران بود که با رأی اعضای شورای شهر به تصویب رسید. پیشنهاد شهرداری افزایش میانگین 20 درصد به کرایه‌ها بود که 2 کمیسیون بررسی کننده در شورای شهر رقم حداکثر 20 درصد را در نظر گرفتند.