امتیاز موضوع:
  • 17 رأی - میانگین امتیازات: 2.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آمایش سرزمین پیشنیاز تحقق عدالت اجتماعی
#1
آمایش سرزمین پیشنیاز تحقق عدالت اجتماعی


گرایش جدید متولیان امور و حاکمیت در دستیابی سریع به عدالت اجتماعی موجب گردیده است تا نظام برنامه ریزی جهت گیری خاصی را برای تحقق این مهم در دستور کار داشته باشد ُ اگر چه الگوی در دست اجرا برای تحقق عدالت مبنی بر واگذاری تولید به بخش خصوصی- یارانه ها و سهام عدالت استوار گردیده است( تغییر نقش از دولت به عنوان معمار به دولت به عنوان همکار) اما همچنان نظام برنامه ریزی تمرکز گرایانه عمل می نماید. عدالت اجتماعی یعنی برابری در دستیابی به فرصت ها . برابری دردستیابی به فرصت ها هنگامی میسر می شود که فرصت ها به شکل متعادل در فضا پخش گردیده باشد. پخشایش فرصت های کار و اشتغال به عنوان اصلی ترین معیار عدالت اجتماعی نیازمند توزیع متعادل زیرساخت های فنی و مهندسی است. امروزه مکانیابی بنگاه های اقتصادی به عنوان عامل اثرگذار در ایجاد اشتغال بیش از هر عامل دیگری تحت تاثیر زیرساخت هاست. آماده سازی سرزمین برای پذیرش فعالیت های متناسب با توانهای طبیعی و انسانی معنی ساده ای و قابل فهمی برای عموم خواهد بود.به تعریف دیگری آمایش سرزمین، عبارتند از برنامه ریزی و سازمان دادن به نحوه اشتغال فضا، تعیین محل سکنای انسان‌ها، محل فعالیت و تجهیزات و کنش‌های بین عوامل گوناگون نظام اجتماعی- اقتصادی است. این رشته برنامه‌ریزی کلان نیروهای اقتصادی، طبیعی و انسانی را مد نظر دارد.
از این رو متمرکز کردن منابع، ایجاد فرصتهای مناسب برای شهرهای متوسط، کمک به شهرهای کوچک و مناطق روستایی و تدوین سیاستهای توسعه منطقه‌ای، از جمله سایر موضوعات مورد بحث در این رشته می‌باشد.
تاکنون نظام فضایی ایران الگوی تمرکز فعالیت ها و فضایی پولاریزه شده را از خود به نمایش گذاشته است که بیانگر تمرکز فرصت ها در کانون های خاصی از کشور و نتیجه عدم دستیابی جمعیت به فرصت های برابر و در ادامه نابرابری شدید اجتاعی گردیده است. تمرکز زدایی از این فضا منجر به پخشایش متعادل فضایی فعالیت ها می گردد . و توزیع متعادل در فضا نیز برابری را در دستیابی به فرصت ها فراهم می آورد. هم اکنون دولت به نمایندگی از حاکمیت پیشرو فراهم سازی این مهم است. اما برای توزیع متعادل منابع نیازمند شناخت کامل از سرزمین چه به لحاظ توانهای محیطی و توانهای اقتصادی و اجتماعی خواهیم بود . در این راه آمایش سرزمین ابزار اصلی و جهت ده به موضوع تعادل سازی و ساماندهی فضا خواهد بود. به این گونه بدون فراهم شدن مطالعات آمایشی امکان تحقق عدالت فضایی و در ادامه عدالت اجتماعی نخواهید بود.

[font=Arial]منبع:
globalcity.blogfa.com
[/font]

آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط haydariyan ، atelieahjam


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مقاله میدان، فضایی برای بروز تعاملات اجتماعی و راهکارهای طراحی آن تلگرام1 0 1,554 ۱۳۹۴-۱۱-۱۸، ۰۴:۵۹ عصر
آخرین ارسال: تلگرام1
  درآمدی بر مفهوم آمایش سرزمین و کاربرد‌های آن در ایران khansa 0 1,562 ۱۳۹۳-۱۲-۲۶، ۰۱:۲۷ عصر
آخرین ارسال: khansa
  رایگان ضرورت جایگاه آمایش سرزمین در برنامه ریزی توسعه شهرهای ساحلی atelieahjam 0 1,977 ۱۳۹۳-۸-۴، ۱۰:۰۷ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  رایگان حيات جمعی در فضای عمومی سبز راه، نگرشی بر تنوع فرهنگی اجتماعی استفاده از فضا atelieahjam 0 1,407 ۱۳۹۳-۷-۲۵، ۰۷:۴۰ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  بررسی تحولات جمعیتی در افق ایران 1404 با رویکرد آمایش سرزمین Manuchehr_ku 1 1,766 ۱۳۹۳-۷-۲۱، ۰۸:۰۴ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  دانلود مقاله طراحی DNA برای معماری حساس(مورد قبول) محيطی تازه برای پايداری اجتماعی atelieahjam 0 1,012 ۱۳۹۳-۶-۲۵، ۰۲:۵۰ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  شاخصه های معماری پایدار اجتماعی از منظر وقف khansa 0 1,161 ۱۳۹۳-۶-۱۷، ۰۶:۲۷ صبح
آخرین ارسال: khansa
  ارزیابی میزان تحقق‌پذیری طرح هادی شهر دهاقان khansa 0 1,086 ۱۳۹۳-۴-۲۳، ۰۸:۵۳ صبح
آخرین ارسال: khansa
  روش های برآورد منفعت اجتماعی بنا های تاریخی Safoora_Tn 0 993 ۱۳۹۳-۴-۲۰، ۰۵:۴۱ صبح
آخرین ارسال: Safoora_Tn
  بررسی نحوه محله بندی و خصوصیات اجتماعی وساختاری محلات در شهر قزوین Safoora_Tn 0 1,254 ۱۳۹۳-۴-۲۰، ۰۴:۲۳ صبح
آخرین ارسال: Safoora_Tn

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان