امتیاز موضوع:
  • 3 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آوار زلزله در كمين سقفهاي فرسوده
#1
آوار زلزله در كمين سقفهاي فرسوده




65 درصد مساحت خراسان رضوی در خطر نسبی بالا از نظر زلزله قرار دارد و 35 درصد نیز در محدوده متوسط خطر زلزله است، از این رو توجه دادن مردم به اهمیت مقاوم سازی مسکن و رعایت ضوابط و مقررات ایمنی ساختمان و همیاری مسئولان در این زمینه از اهمیت والایی برخوردار است و باید با تاکید بیشتری به آن پرداخته شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه همیشه احتمال وقوع زلزله در این استان وجود دارد در گفتگو با خبرنگار با مهر می گوید: با توجه به قرار گرفتن شهرهای این استان بر روی گسل ها و غیر مقاوم بودن بسیاری از واحدهای مسکونی در این استان مقاوم سازی و بهسازی این واحدها در دستور کار قرار گرفته است.
حجت شایان فر با با اشاره به اینکه جمعیت این استان حدود 6 میلیون نفر بر آورد شده، می افزاید: 72 شهر در استان داریم که تعداد شهرهایی که طرح شناسایی بافت فرسوده در آنها انجام شده 30 شهر است و 9 شهر نیز دارای طرح ساماندهی هستند. وی می گوید: شهرهای مشهد، نیشابور، گناباد، تربت حیدریه و جام، درگز، کاشمر، بیدخت و سبزوار دارای طرح ساماندهی بافت فرسوده هستند.
شایان فر مساحت شناسایی شده بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی در شهرهای استان را 4300 هکتار ذکر می کند و می گوید این قسمت ها در صورت بروز زلزله در معرض خطر هستند. وی با اشاره به اینکه در مجموع بیش از 80 درصد کشور در منطقه خطر نسبی بالا و بسیار بالا قرار دارد می افزاید: خراسان رضوی نیز از این قاعده مستثنی نیست و اگر تاریخچه زلزله های استان را نگاه کنیم می بینیم که 24 زلزله با بزرگی بیش از 6 ریشتر در استان ما ثبت شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر دو زلزله بزرگ در استان روی داده که بالای 5 ریشتر بوده است می گوید: تعداد زلزله های بالای 3.5 ریشتر در استان در ده سال اخیر 127 مورد گزارش شده که از این تعداد 6 مورد بالای 5 ریشتر بوده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه در بعد بهسازی و بازسازی اماکن مسکونی روستایی اقدامات زیادی توسط بنیاد مسکن انجام شده می افزاید: در طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی سهمیه این استان 113 هزار واحد بود که در حال حاضر100 هزار واحد در دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن موظف به مقاوم سازی واحدهای مسکونی کم دوام و بی دوام روستایی شده می افزاید: از صد هزار واحد مسکونی در دست اجرا تاکنون 85 هزار واحد به پایان رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه متقاضیان احداث واحدهای مسکونی روستایی می توانند با بهره مندی از تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی واحدهای روستایی خود را مقاوم سازی کنند عنوان می کند: در استان ما 171 هزار واحد مسکن کم دوام روستایی وجود دارد.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی درباره بازسازی واحدهای ویران شده بر اثر حوادث طبیعی می گوید: در بخش بازسازی منازلی که در اثر زلزله و سیل و حوادث طبیعی ویران شده بودند از سال 86 تا کنون 22 هزار واحد بازسازی و به اتمام رسیده است.
شایان فر می افزاید: در حال حاضر حدود 11 هزار واحد در 121 روستای استان در دست احداث است که بخش اعظم آن یعنی حدود 8 هزار واحد مربوط به منازل تخریب شده در زلزله نیشابور است. وی با تاکید بر اینکه مقاوم سازی طبق یک برنامه مدون ادامه دارد می افزاید: تسهیلات بلاعوض 11.5 میلیون تومانی برای هر یک از واحدها در نظر گرفته شده که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
شایان فر با بیان اینکه برای 50 درصد کلاس های درس استان نیز برنامه مقاوم سازی اجرا شده ادامه می دهد: از ابتدای سال 86 بیش از 126 پروژه مدرسه با 1200 کلاس درس مقاوم سازی شدند و مطالعات 258 پروژه که حدود 1700 کلاس درس هستند نیز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه خراسان در معرض زلزله است مقاوم سازی و توجه دادن مردم به اهمیت مقاوم سازی مسکن و رعایت ضوابط و مقررات ایمنی ساختمان را حائز اهمیت می داند و می افزاید: برنامه های مقاوم سازی استان در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با مشارکت مردم نوسازی و مقاوم سازی را هر چه زودتر به پایان برسانیم.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضویدرباره وضعیت ساخت و بهسازی مسکن روستایی در استان می گوید: از مجموع بیش از دو هزار و 500 روستای بالای 20 خانوار، در 2 هزار روستا مطالعه مقاوم سازی انجام و در 350 روستا اجرا شده است.
رضا موسوی نیا ادامه می دهد: تا پایان سال 91 مقاوم سازی در350 روستای دیگر شروع می شود و تا دو سال آینده به بهره برداری می رسد. مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تا کنون از مجموع 118 هزار واحد روستایی 71 هزار واحد مقاوم سازی شده می افزاید: این رقم تا سال آینده به 110 هزار واحد افزایش پیدا می کند.
مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی با اشاره به اینکه با مقاوم سازی سهمیه 113 هزار واحدی در استان، تعداد واحد کم دوام استان از ۱۷۱ هزار واحد به ۹۰ هزار واحد کاهش پیدا می کند می افزاید: تعداد واحدهای بادوام استان در سال ۸۴، بیش از ۳۰ هزار واحد بوده که اکنون به ۱۱۹ هزار واحد افزایش یافته است.
مدیر ساماندهی و مدیریت بحران شهرداری مشهد نیز در این رابطه در گفتگو با مهر می گوید: این شهر به عنوان اولین شهر کشور از سال 2010 به عضویت کمپین شهرهای آماده جهان درآمده که از آن زمان تاکنون بالغ بر 1000 شهر جهان در حال عضو شدن در این کمپین هستند.
ابولقاسم باغبان نژاد با بیان اینکه کمپین شهرهای آماده جهان 10 شاخص اصلی برای شهرها در این زمینه مشخص کرده که یکی از این موارد مقاوم‌سازی ساختمان‌هاست می افزاید: در شاخص مقاوم‌سازی ساختمان‌ها، مقاوم‌سازی بیمارستان‌ها و مدارس به عنوان یک اولویت مطرح است که مشهد در این زمینه عملکرد قابل قبولی داشته است.
مدیر ساماندهی و مدیریت بحران شهرداری مشهد درباره اقداماتی که در راستای مقاوم سازی بافت مرکزی مشهد انجام شده، اظهار می کند: سه پروژه مجد، ثامن و میدان شهدا در راستای نوسازی بافت فرسوده مرکزی مشهد انجام شده است. وی می افزاید: طرح ثامن شامل 30 راهکار در رابطه با مقابله با بلایای طبیعی است که در سه آیتم مقام سازی بافت فرسوده؛ برگزاری مانور و سیستم های هشدار خطر سیل تدوین شده است.
باغبان نژاد با اشاره به تشکیل مدیریت بافت فرسوده در آبکوه اظهار می کند: بیش از 50 درصد بافت این منطقه فرسوده است که در صورت بروز زلزله در معرض خطر قرار دارد در این منطقه در حال تحصیل حریم و آگاهی دادن به مالکین در این خصوص هستیم.
مشهد با دارا بودن نزدیک به سه هزار هکتار بافت فرسوده و وجود گسل های توانمند و فعال در دو طرف دشت مشهد و در فاصله اندک از شهر در معرض خطر زمین لرزه قرار داشته و نیاز به مقاوم سازی ساختار شهری خود دارد. این در حالی است که 900 هزار نفر از جمعیت مشهد حاشیه نشین هستند و در دو هزار و 500 هکتار و 66 محله این شهر سکونت دارند. در قسمت مرکزی شهر نیز که شامل اطراف حرم، میدان شهدا، مجد شمالی و آبکوه می شوند ساختمان های سست بنیان و قدیمی زنگ هشدار را برای مسئولان به صدا در آورده اند.
به نظر می رسد در حال حاضر مشکلات شهر مشهد و استان در این زمینه شناسایی شده اما نیمه دیگر راه که همان حمایت مسئولان و تخصیص اعتبار برای رفع این مشکلات و انجام برنامه‌های پیشگیرانه است تا اندازه‌ای مغفول مانده است، البته باید گفت تنها مسئولان نیستند که دراین زمینه وطیفه دارند، بلکه مردم هم باید در ساخت و سازهای خود استانداردها را رعایت کنند.
در مسیر پیشگیری در نهضتی که برای ساخت و مقاوم سازی شکل گرفته یک دست صدا ندارد و همه باید مشارکت فعال داشته باشند تا در صورت بروز خطر از ویرانی های وسیع در بافت های فرسوده این استان پیشگیری شده و موج سرکش آن مردم بی گناه را در خود خود نبلعد.


پ
آخرین ارسال های من :

برهوتشان را آباد می کنیم...باشد تا شهر درونمان آرام گیرد!!
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [خبر شهرسازی] آخوندي:وزارت راه و شهرسازي سه محور اصلي را در سال 94 پيگيري مي كند Brightness 0 974 ۱۳۹۴-۱-۲۰، ۰۹:۱۵ صبح
آخرین ارسال: Brightness
  تبریز رکوردار بافت فرسوده کشور ماراویا 0 1,650 ۱۳۹۱-۱۱-۲۷، ۱۱:۱۴ صبح
آخرین ارسال: ماراویا
  جدید ترین آمار مسکن خالی در تهران ماراویا 0 1,781 ۱۳۹۱-۱۱-۲۷، ۱۱:۰۷ صبح
آخرین ارسال: ماراویا
  عملكرد دولت در حوزه راه و شهرسازي ماراویا 0 1,345 ۱۳۹۱-۱۱-۲۷، ۱۰:۵۹ صبح
آخرین ارسال: ماراویا
  عدم رويكرد يكپارچه در نوسازي بافت فرسوده ماراویا 0 1,449 ۱۳۹۱-۱۱-۲۵، ۰۹:۲۰ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  شگفـت انگیـزترین ساختـمان ایـرانی در نیـاوران! ماراویا 0 1,135 ۱۳۹۱-۹-۱۷، ۰۶:۴۹ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  ساخت بلندترین برج دنیا در آینده نزدیک ماراویا 0 1,491 ۱۳۹۱-۹-۳، ۰۴:۳۷ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  تکرار برج جهان نما این بار در بافت تاریخی یزد! ماراویا 0 1,642 ۱۳۹۱-۹-۳، ۰۲:۰۹ صبح
آخرین ارسال: ماراویا
  نرم افزارهای کاربردی در فرآیندهای برنامه‌ریزی شهری aramo 1 2,465 ۱۳۹۱-۶-۸، ۱۰:۰۱ صبح
آخرین ارسال: کریمی
  زلزله آذربایجان حتی ثانیه اول زلزله تهران هم نیست Mohsenurbanism 0 1,855 ۱۳۹۱-۶-۲، ۰۹:۳۴ عصر
آخرین ارسال: Mohsenurbanism

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان