امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نوسازی بافت فرسوده
#1








مارک گوتدینر، لسلی باد ترجمه شایسته مدنی





[تصویر:  Urban-%20Mafahhim-%207%20Khordad%2091.preview.jpg]
روند فوق به معنای به جریان انداختن سرمایه به سمت املاک و مستغلات در ناحیه ای داخل کلان شهر است که قبلا وجود داشته و حالا ارزش آن تنزل پیدا کرده است. نوسازی، که نوعی بازسازی شهری است، با فرسودگی مکان ها ارتباط دارد، چه هر دو چرخه های سرمایه گذاری مالی در املاک و مستغلات شهری هستند. شروع این روند از آنجایی است که مالکان املاک در نواحی کم ارزش شهر تصمیم می گیرند در این مکان ها سرمایه گذاری نکنند. مشاهده گری در این باره این طور می نویسد:
"بازار مسکن به سمت دسته بندی جمعیت بر اساس درآمد ها و جای دادن آنان در نواحی مختلف تمایل دارد. شاید نژادپرستی نوع دیگری از دسته بندی را نیز به آن بیفزاید. در صورتی که ناحیه ای به طور فزاینده با ساکنان کم درآمد پر شود، مالکان انگیزه ای نسبت به عدم حفظ مایملک خود در آنجا می یابند. اگر آنان مجبور باشند در زمینه بهبود این وضعیت سرمایه گذاری کنند، نیاز به دریافت اجاره بیشتری دارند تا این سرمایه گذاری به امری سودمند برای آنان تبدیل شود. افرادی با درآمد بالاتر که می توانند اجاره های بیشتر را بپردازند، ممکن است مایل نباشند در همسایگی دسته نخست زندگی کنند. به این ترتیب مالکان به سادگی از راه اجاره ساختمان های فرسوده "شیره" آنها را می کشند. آنان با پشت گوش انداختن تعمیرات، می توانند پول بیشتری برای خرید ساختمانی دیگر در محلی دیگر پس انداز کنند." (وتزل، 2002:1)
کوتاهی در بازسازی این ساختمان ها و جایگزین کردن بافت های فرسوده با پول نقد، به نوعی روند عدم سرمایه گذاری – کاهش سرمایه- در یک منطقه منتهی می شود. همان طور که فضایی رفته رفته به محدوده افراد کم درآمد تبدیل می شود، ممکن است برخی خانه ها به خاطر به دست آوردن اجاره بیشتر، به مجموعه ای از اتاق ها یا سوییت ها تبدیل شوند. این امر به زوال آتی ذخیره سکونتگاهی و محیط اجتماع تبدیل می شود. اگر یک ناحیه در حال افول به مراکز شغلی نزدیک باشد، دسترسی به خانه های ارزان و نماهای جدید، مانند معماری جالب توجه به همراه رستوران های کوچک در کنار آن، به انگیزه ای برای ورود دوباره سرمایه به این ناحیه و سرمایه گذاری در زمینه املاک و مستغلات و در نتیجه شروع چرخه سرمایه گذاری دوباره در تمامی ناحیه تبدیل می شود. برای تبدیل سرمایه گذاری در زمینه ساخت و ساز مجدد و نوسازی به امری سودمند، مسولین توسعه باید قادر به جذب ساکنانی باشند که می توانند اجاره بیشتری بپردازند، مانند پیشه وران ("افراد اصیل"). به محض اینکه روند فوق به راه بیفتد، ساکنان فقیرتر به بیرون از محل رانده شده و در نهایت ما نمونه ای تمام عیار از پدیده نوسازی بافت های فرسوده خواهیم داشت.
نوسازی بافت های فرسوده در ایالات متحده و بسیاری از بخش های اروپا معمولا با تبدیل آپارتمان ها به {سوییت هایی} با مالکان مشترک و نوسازی خانه هایی انتخاب شده در ناحیه ای خاص انجام می شود. هرقدر ساکنان ثروتمند بیشتری به این مناطق وارد شوند، رستوران های کلاسیک و کیترینگ های مخصوص افرادی با درآمد بیشتر با تسهیلات و مراکز خرید جایگزین می شوند. اجاره خانه ها نیز با تشخیص مالکان از این امر که می توانند پیشه وران و بازرگانان را به عنوان مستاجر جذب محله کنند، بالا می رود. در این زمان، ساکنان قدیمی تر با درآمد محدودتر مجبور به ترک محل می شوند. برای نمونه در لندن، اغلب مالکیت ها در میان طبقه های حرفه ای دیده می شود که در خانه های سه طبقه کلاسیک زندگی می کنند یا کسانی که دلالان آنان را به آپارتمان ها و سوییت ها سوق می دهند. ترکیب مالکیت فوق و طبیعت گسترده و بین المللی لندن، نوسازی بافت های فرسوده در این شهر را به طرز قابل توجهی پیچیده تر از شهرستان های ایالات متحده می سازد (هبرت، 1998). با اینهمه طیف تهیه انواع مسکن از خانه های اجاره ای در میان افراد کم درآمد گرفته تا خانه های شخصی در میان افراد پردرآمد تر طی سی سال اخیر، همواره سیمایی مداوم از نوسازی بافت های فرسوده به خود دیده است.
در دیگر شهرهای اروپا، رقابت بر سر رخدادهای بین المللی ورزشی و فرهنگی برای نمونه بازی های المپیک، کشورهای مشترک المنافع، "شهر فرهنگی اروپا"، بازاریابی شهری و تعیین مکانی برای مراکز فرهنگی، در ده سال اخیر به افزایش نوسازی بافت های فرسوده در بخش های داخلی شهر انجامیده است. نقش اصلی این دگرگونی، بازاریابی املاک و مستغلات و توسعه مجاور رودخانه ای بوده و سبک زندگی را با پیشه وری شهری درآمیخته است. توسعه ناحیه مجاور رودخانه ای، چه در کنار رود و چه در کنار دریاچه یا اقیانوس، به نظر سیمایی پایدار از نوسازی بافت های فرسوده در زمان معاصر در بسیاری از شهرهای دنیا می رسد.
وقتی که "بافت های فرسوده" در ناحیه ای، نوسازی شوند، قیمت ها در تمامی بخش های خدماتی آن محل افزایش می یابد. میشاییل گورتزمن (Michael Gwertzman) در زمان نوشتن تغییراتی که در بخش "هلز کیچن" (Hell’s Kitchen) درغرب مانهاتان روی داد، بر موارد کوچکی تمرکز کرد که برای ساکنان پیشین بسیار گران تمام شد، کسانی که مجبور به ترک محل شدند. او یادآور می شود "صرف غذا در یک رستوران ... که در آن غذاهای کوبایی- چینی سرو می شد، پرسی 3 دلار تمام می شد. بعدها شش رستوران در همان محل پدید آمد، یک رستوران "لاتینی" جدید، همان غذا را پرسی 10 دلار سرو می کند." (1997:2)
روند جابجایی که اغلب با نوسازی بافت های فرسوده همراه است، می تواند به نزاع سیاسی بینجامد، زیرا ساکنان قدیمی در برابر تهاجم سرمایه جدید به محله مقاومت نشان می دهند. بنابراین، روند قطع سرمایه گذاری و سرمایه گذاری دوباره به چرخه های افول و نوسازی بافت های فرسوده می انجامد که بازار مسکن شهر را پریشان می کند. نگرانی و مقاومت اجتماع فوق با دگرگونی هایی شامل پیدایش ناگهانی اعتراضات سیاسی و گاه، جنبش های اجتماعی همراه می شود (به مدخل جنبش های اجتماعی شهری و حومه شهری).
منابع
Gwertzman, M. 1997. Keeping the ‘Kitchen’ in Clinton. www.hellskitchen.net, accessed
25 June 2003.
Hebbert, M. 1998. London. Chichester: John Wiley.
Wetzel, T. 2002. ‘What is Gentrification?’ www.uncanny.net/~wetzel/gentry.htm,
accessed 25 June 2003
آخرین ارسال های من :

برهوتشان را آباد می کنیم...باشد تا شهر درونمان آرام گیرد!!
پاسخ
 سپاس شده توسط یاسمین


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  منطق شکلی و بافت شهری در اقلیم گرم و خشک ماراویا 1 2,315 ۱۳۹۲-۵-۲۶، ۰۱:۰۰ عصر
آخرین ارسال: mfarmand
  نوسازي بافت فرسوده جايگزين ماليات ماراویا 0 1,229 ۱۳۹۱-۱۱-۲۲، ۰۱:۱۱ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  سكونت جمعيت شهرها در بافت فرسوده ماراویا 0 1,355 ۱۳۹۱-۱۱-۲۲، ۰۱:۰۸ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  پیشگیری گسترش بافت های فرسوده ماراویا 0 1,294 ۱۳۹۱-۱۱-۲۲، ۰۱:۰۳ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  ارائه الگوي بهینه بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري نمونه موردي(شهر یزد) ماراویا 1 1,661 ۱۳۹۱-۱۱-۱۹، ۱۲:۲۱ صبح
آخرین ارسال: dementor
  مقاله" آسیب شناسی بهسازي و نوسازي بافت هاي فرسوده شهري از دیدگاه فرهنگی- اجتماعی ماراویا 0 2,163 ۱۳۹۱-۱۱-۱۸، ۰۲:۴۵ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  lمقاله"آسیب شناسی بافتهاي فرسوده شهري (موانع ، کاستی ها، راهکارها) ماراویا 0 1,443 ۱۳۹۱-۱۱-۱۸، ۰۲:۴۰ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  مقاله: تاثیر حکمروایی خوب شهری بر بهسازی بافت فرسوده ماراویا 0 2,125 ۱۳۹۱-۱۰-۱۵، ۱۲:۱۴ صبح
آخرین ارسال: ماراویا
  طراحی مسکن در بافت قدیم شهری ماراویا 0 1,139 ۱۳۹۱-۹-۲۹، ۰۸:۳۴ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  نوسازی شهری و ماندگاری توسعه ماراویا 0 949 ۱۳۹۱-۹-۲۹، ۰۸:۱۴ عصر
آخرین ارسال: ماراویا

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان